shapes
NaslovnaSkele

Skele shapes

Naša pretežita djelatnost je najam, montaža i demontaža modularnih skela. Uz naše višegodišnje iskustvo i stručno osoblje ni jedan objekt nam nije prezahtjevan. U radu koristimo skele vrhunske kvalitete. Naš stručni tim omogućava kvalitetno postavljanje skela po svim propisima uključujući i ateste skela uz kratak rok izvršavanja usluge.

Naš katalog skela možete pogledati na sljedećoj poveznici: Inegra skele

Skele

VISEĆE

Viseće skele omogućavaju i osiguravaju rad na visini bez doticanja s tlom. Ovakve skele se koriste tamo gdje nije moguće izraditit konstrukciju skele na tlu. Mogu se izvesti kao ovješene na kotačima za radove na obnovi mostova, konzolno ovješene brodske i razne druge izvedbe.

Skele

BRODSKE

  • KLASIČNE
  • VISEĆE

Brodske skele koje se grade na čvrstoj podlozi i zatvaraju krovnom konstrukcijom. Najčešće se ovakve skele oblažu termoskupljajućom folijom (shrink),kako bi se brod zaštitio od vanjskih vremenskih utjecaja i na taj način osiguravaju kontrolirane uvjete za izvođenje radova na izgradnji ili održavanju brodova.

Ovakve skele se izrađuju na brodovima dok su u moru, bez potrebe izvlačenja na kopno. Viseće brodske skele su u pravilu vrlo zahtjevne zbog načina sidrenja i zahtjevaju posebnu pripremu i razradu projekta skele, što u konačnici garantira njenu stabilnost i stabilnost broda na kojem je izrađena.

Skele

PLATFORME

Platforme su fiksne skele velikih tlocrtnih radnih površina. Ovakve skele se izvode u neprekidnom tlocrtnom obliku i omogućavaju kontinuirani rad bez prekida radnog procesa, a najčešća primjena je kod izvođenja zahtjevnih radova na stropovima.

Skele

MOBILNE

Mobilne skele se montiraju na kotačima koji omogućavaju premještanje guranjem po ravnom tlu. Ovakve skele se mogu izraditi u različitim tlocrtnim dimenzijama od 0,7 do 6,0 m, ovisno o potrebnoj radnoj visini. Primjenjuju se kod izvođenja radova na stropovima i zidovima zatvorenih prostora (skladišta, proizvodni pogoni, sportske i koncertne dvorane, shopping centri...)

Skele

FASADNE

Fasadna skela podrazumijeva tipski oblik izvedbe skele za koju nije nužno izraditi projekt s proračunom stabilnosti. Ovakva skela se najčešće koristi prilikom izvedbe fasaderskih i montažerskih radova na ravnim zidnim površinama te može biti izrađena od modularne ili tipske skele.

Skele

NETIPIČNE

Netipične skele se razlikuju od tipičnih po tome što je za njihovu izvedbu potrebno prethodno izraditi projekt skele s detaljnim rješenjima izvedbe i osiguranja stabilnosti. Ovakve skele se izrađuju prema potrebama i zahtjevima naručitelja, a prema svom obliku mogu biti mobilne, platforma, viseće, kružne, konzolne, brodske, mostne, nosive te razne kombinacije već spomenutih.

Skele
shapes