[tab_container]
[tab title=’Općenito’]
Fasade su vanjska “lica” stambenih kuća ili zgrada. One tim objektima daju lijep izgled, štite zidove od štetnih vremenskih utjecaja, a osim toga služe i kao toplinska izolacija.

Izrada i popravak fasada posao je fasadera. Izrada fasade zapravo je oblaganje zidova slojevima građevinskih materijala, najčešće žbuke. Tradicionalni postupak izrade fasada, u novije se vrijeme zamijenjuje izradom termoizolacijskih fasadnih sustava sa završnim slojem sintetičke žbuke. Najčešće korišteni fasadni termoizolacijski materijali su kamena vuna i stiropor.

Inegra letak
Proizvođači fasada
[/tab]

[tab title=’Kamena vuna’]
Kamena vuna kroz izuzetno dugo vremensko razdoblje zadržava svoja izolacijska svojstva i potpuno je otporna na vanjske vremenske uvjecaje i starenje. Dimenzijski je stabilna te ne uzrokuje pukotine na fasadi i ne navlači vlagu koja bi pospješila razvoj plijesni na vanjskoj površini fasade. Dodatno, kamena vuna je “nepodoban” materijal za razvoj insekata ili drugih živih bića koja se mogu naseliti u određenim organskim toplinsko izolacijskim materijalima.

Kamena vuna
[/tab]

[tab title=’Gubitak topline’]
Proračunom fizike zgrade moguće je pretpostaviti gubitak topline i odrediti potrebnu debljinu i vrstu izolacijskih slojeva fasade, što je preduvjet za dobivanje certifikata energetske učinkovitosti.

Gubitak topline
[/tab]

[tab title=’Energetska učinkovitost’]
Prema važećem zakonu potrebno je izraditi CERTIFIKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI za sve objekte koji se grade, iznajmljuju ili prodaju, najdalje datumom članstva Hrvatske u EU. Upoznajte se s projektom poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

Riteh
[/tab]
[/tab_container]
[quote style=”boxed”]Za više informacija o uvjetima i cijenama, kontaktirajte nas.[/quote]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *