INEGRA

Naše usluge

Najam svih vrsta skela

Skela je privremena konstrukcija koja omogućava i osigurava rad na visini.

Da bi skela udovoljavala zahtjevima struke i potrebama korisnika, mora biti izrađena profesionalno. Profesionalni skelari su građevinski radnici obućeni za rad na visini sa iskustvom u izradi skele. Inegra nudi profesionalnu uslugu najma i montaže skele.

Sanacija fasada

Fasade su vanjska “lica” stambenih kuća ili zgrada. Objektima daju lijep izgled, štite zidove od štetnih vremenskih utjecaja, a osim toga služe i kao toplinska izolacija. Izrada i sanacija fasada posao je fasadera. Izrada fasade zapravo je oblaganje zidova slojevima građevinskih materijala, najčešće žbuke.Najčešće korišteni fasadni termoizolacijski materijali su kamena vuna i stiropor.

Termografija

Infracrvena termografija je nekontaktna metoda mjerenja temperature. Temelji se na mjerenju intenziteta infracrvenog zračenja.Primjenom u građevinarstvu moguće je uspješno detektirati greške i nedostatke pri izvođenju i uporabi objekata. Metoda ima široku primjenu kod lociranja propuštanja ravnih krovova ili detektiranja vlage unutar objekta, a najčešće se koristi za prikaz gubitaka topline na fasadi.

about
skele
NAJAM SVIH VRSTA SKELA
PROFESIONALNOST = INEGRA!
Inegra - Vaš poslovni partner
skele

NAJAM SVIH VRSTA SKELA

Skela je privremena konstrukcija koja omogućava i osigurava rad na visini.
Da bi skela udovoljavala zahtjevima struke i potrebama korisnika, mora biti izrađena profesionalno.

FASADNE SKELE

Naša osnovna djelatnost je najam, montaža i demontaža fasadnih skela. Uz naše višegodišnje iskustvo i stručno osoblje ni jedan objekt nam nije prezahtjevan. U radu koristimo skele vrhunske kvalitete. Naš stručni tim omogućava kvalitetno postavljanje skela po svim propisima uključujući i ateste skela uz kratak rok izvršavanja usluge.

Fasadne skele

SPECIJALNE SKELE

Ukoliko serijski proizvodi ne zadovoljavaju vaše potrebe ili specifičnosti projekta, nudimo vam posebna rješenja odnosno specijalne skele. Sve naše specijalne konstrukcije su u skladu s zahtjevima standarda i propisima zaštite na radu. Skele mogu biti fiksirane ili mobilne sa primjenom u radovima montaže ili održavanja te imaju mogućnost kasnijeg nadograđivanja. Kontaktirajte nas kako bi naši stručnjaci izradili najidealnije rješenje za Vaš projekt!

Specijalne skele

POKRETNE SKELE

Kao što samo ime govori riječ je o prilagodljivim pokretnim konstrukcijama, koje mogu biti različite kompleksnosti oviso o potrebama projekta. Osnovne karakteristike su im prilagodljivost, jednostavnost, brzina montaže, mala težina pojedinačnih dijelova, dugotrajna uporaba, ekonomičnost, garantirana sigurnost, dovoljno mjesta za odlaganje alata i materijala i puno mjesta za kretanje po radnim površinama.

Pokretne skele

MODULARNE SKELE

Modularne skele su namjenjene za posebne uvjete montaže, gdje brzomontažne skele ne mogu udovoljiti potrebe korisnika u smislu prostorne izvedbe same konstrukcije. Inegra raspolaže modularnom skelom tipa “Layher allround” proizvođača Plettac distribution sa svim pripadajućim atestima. Modularna skela ovog tipa zamjenjuje cijevnu skelu u industriji i brodogradnji a često se koristi i na zahtjevnim objektima u građevinarstvu.

Modularne skele

fasade
SANACIJA FASADA
Inegra - Vaš poslovni partner
fasade

SANACIJA FASADA

Fasade su vanjska “lica” stambenih kuća ili zgrada.
Objektima daju lijep izgled, štite zidove od štetnih vremenskih utjecaja, a osim toga služe i kao toplinska izolacija.

TOPLINSKE (ETICS) FASADE

Jedan od najčešćih načina zadovoljavanja uvjeta uštede energije i toplinske zaštite vanjskih zidova je uporaba povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju (engl. External thermal insulation composite system – ETICS, njem. Wärmedämmverbundsystem – WDVS). To su takozvane stiropor fasade. Ušteda energije kod toplinski izoliranog objekta može biti do 60% u odnosu na neizolirani objekt. Cilj toplinske zaštite je stvoriti ugodnu mikro klimu u prostoru življenja, zaštiti objekt od pojave građevinskih šteta, uštedjeti potrebnu energiju za grijanje zimi i hlađenje ljeti.

Toplinske (etics) fasade

KAMENA VUNA

Također vrlo korišteni fasadni termoizolacijski materijali je kamena vuna koja kroz izuzetno dugo vremensko razdoblje zadržava svoja izolacijska svojstva i potpuno je otporna na vanjske vremenske uvjecaje i starenje. Dimenzijski je stabilna te ne uzrokuje pukotine na fasadi i ne navlači vlagu koja bi pospješila razvoj plijesni na vanjskoj površini fasade. Dodatno, kamena vuna je “nepodoban” materijal za razvoj insekata ili drugih živih bića koja se mogu naseliti u određenim organskim toplinsko izolacijskim materijalima.

GUBITAK TOPLINE

Proračunom fizike zgrade moguće je pretpostaviti gubitak topline i odrediti potrebnu debljinu i vrstu izolacijskih slojeva fasade, što je preduvjet za dobivanje certifikata energetske učinkovitosti. Toplinska izolacija štiti zgradu od štetnih vanjskih utjecaja i njihovih posljedica (vlaga, smrzavanje, pregrijavanje) čime joj se produžuje vijek trajanja. Na kvalitetu toplinske izolacije zidova utječe debljina izolacijskog sloja, te provodljivost materijala λ (W/mK).

ENERGETSKA EFIKASNOST

Prema važećem zakonu potrebno je izraditi CERTIFIKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI za sve objekte koji se grade, iznajmljuju ili prodaju, najdalje datumom članstva Hrvatske u EU. Upoznajte se s projektom poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

SANACIJA FASADA

Oštećenja na fasadi mogu nastati zbog nepravilne izvedbe radova ili zbog vanjskih mehaničkih i higrotermičkih utjecaja. Vanjski zidovi više ne predstavljaju isključivo (iako bitan) estetski element arhitekture, već prije svega štede energiju i omogućavaju održavanje povoljne mikroklime prostora koje zatvaraju. Pod pojmom povoljne mikroklime ne mislimo samo na temperaturu unutarnjeg prostora, već općenito na ugodnost boravka u tim prostorima, što uključuje i temperaturu unutarnjih površina zidova kao i optimalnu relativnu vlažnost unutarnjeg zraka.

Sanacija fasada

termografija
INFRACRVENA TERMOGRAFIJA
Inegra - Vaš poslovni partner
termografija

O METODI

Infracrvena termografija je nekontaktna metoda mjerenja temperature. Temelji se na mjerenju intenziteta infracrvenog zračenja. Rezultat termografskog mjerenja je termogram koji daje sliku temperaturne raspodjele na površini promatranog objekta.

PRIMJENA

Primjenom IC termografije u građevinarstvu moguće je uspješno detektirati greške i nedostatke pri izvođenju i uporabi objekata. Ova metoda ima široku primjenu kod lociranja propuštanja ravnih krovova ili detektiranja vlage unutar objekta, a koristi se za prikaz gubitaka topline na fasadi i zatvorima

SNIMANJE I ANALIZA

Termografsko snimanje i analiza podrazumijeva uslugu izlaska ovlaštenog termografiste na teren i snimanje predmeta ili objekta, te daljnju obradu na računalu i analizu podataka snimljenih na terenu. Kao rezultat obrade i analize izdaje se termografsko izvješće, koje izrađuje i potpisuje ovlašteni termografist.

about

PRIMJENA U GRAĐEVINARSTVU

• Prikaz gubitaka topline na fasadi

• Otkrivanje toplinskih mostova

• Detektiranje prodora vlage

• Lociranje propuštanja ravnih krovova

Energetska djelotvornost u zgradarstvu ima kao glavni cilj trajno smanjenje energetskih potreba pri projektiranju, izgradnji i korištenju novih zgrada, te sanaciji i rekonstrukciji postojećih. IC termografija danas se pokazuje kao izuzetno korisna metoda u istraživanju i unapređivanju energetske efikasnosti u zgradarstvu. Pomoću termografskih snimaka dijelova konstrukcije moguće je vrlo brzo prepoznati nedostatke povezane s toplinskim karakteristikama, otkriti uzroke i predložiti sanaciju.

Termografija u građevinarstvu

PRIMJENA U STROJARSTVU I ELEKTROTEHNICI

Mogućnost beskontaktnog i daljinskog snimanja ukupnog temperaturnog polja površine promatranog objekta daje velike prednosti u odnosu na klasične analize. Primjena je podjednako korisna na postojećim objektima, objektima pod zaštitom kao i novim objektima ili strojevima te drugim elementima. U razvijenim se zemljama metoda termografije sve više uvodi kao obvezna metoda kontrole pri primopredaji objekta, te u redovnom nadzoru i održavanju objekta, posebno objekta javne namjene. Istraživanja pokazuju da među troškovima gradnje i pogona na prvom mjestu često stoje troškovi održavanja. Stoga primjena termografije može donijeti značajne uštede bilo putem kratkoročnog spriječavanja ozbiljne degradacije sustava konstrukcije ili pak dugoročnog podizanja energetske efikasnosti zgrade.

Kao beskontaktna temperaturna mjerna metoda infracrvena termografija omogućuje korisniku otkrivanje raznolikih potencijalnih grešaka i to bez potrebe prekida procesa proizvodnje i troškova koji su povezani s tim prekidom!

Termografija u građevinarstvu

Nalaz/Atest

Za svakog korisnika IC termografije snimka se računalno obrađuje posebnom programskom aplikacijom za analizu IC zapisa, a završno se izdaje Protokol/Izvješće (ili nalaz/atest) snimljenog s naznakom defekta i preporukom sanacije koje potpisuje samo školovani i certificirani termografist.

KONTAKTIRAJTE NAS

+385 (0)21 587 755
+385 (0)98 265 958

URED

Poslovno prodajni c. Solin
Ul. kralja Zvonimira 75

RADNO VRIJEME

PON-PET 08:00 – 15:00

PIŠITE NAM

info@inegra.hr